3 razloga zašto je Office 365 bolji od Google Apps

Ako vaš posao uključuje povremeni rad van ureda, a svojim podacima pristupate s različitih uređaja, vjerojatno ste svjesni svih benefita koje vam pružaju cloud aplikacije za uređivanje sadržaja. Dakle,  više nije pitanje hoćete li prijeći na cloud, već koji paket cloud usluga odabrati.

Microsoft Office 365 VS. Google Apps

Danas vjerojatno nema računalno sposobne osobe koja nikad nije koristila neki od Office alata (Word, Excel, Outlook, PowerPoint…) za uređivanje dokumenata, izradu prezentacija ili obično pisanje bilježaka. No u svijetu cloud aplikacija postoje mnoge alternative, među kojima se najviše spominje Google Apps paket.

Office 365 i Google Apps su paketi za uređivanje podataka u oblaku koji omogućavaju pristup dokumentima putem Interneta s bilo kojeg mjesta i s bilo kojeg uređaja. Nevezano jeste li u kafiću na moru ili u uredu, cloud aplikacije omogućuju vam da putem mobitela, tableta ili računala uz podršku interneta pristupite svojim radnim dokumentima.

 

Koje su glavne prednosti Office 365 paketa

 

1.      Office 365 nudi kompatibilnost sa svim dokumentima

Smeta li vam kad se tekst u dokumentu koji ste dobili od kolege razleti po cijelom Wordu ili Excelu? To se događa s Google Apps dokumentima koje šaljete svojim klijentima koji ne koriste Google aplikacije. Dakle, glavni problem Google Appsa je nekompatibilnost s alatima kao što su Word i Excel, a koji su vrlo popularni u poslovnom okruženju.

2.      Sve Office aplikacije možete besplatno instalirati na 5 uređaja

Jedna od najvećih prednosti Office 365 paketa je mogućnost instalacije cijelog Office paketa ( Word, Excel, Outlook, PowerPoint) na 5 uređaja: 5 računala, 5 mobitela ili 5 tableta. Nažalost, to ne znači da ste kupnjom 1 licence Officea 365 osigurali petero zaposlenika, već ste dobili mogućnost da svaki zaposlenik instalira Office na svoj poslovni, ali i na svoj privatni hardver. Google Apps ne nudi takvu mogućnost.

3.      Microsoft jamči maksimalnu sigurnost vaših podataka

Bitna komponenta svake usluge je sigurnost. Office 365 zadovoljava najviše standarde informacijske sigurnosti u tvrtkama (ISO 27001), kao i standard sigurnosti podataka u oblaku (ISO 27018), standard sigurnosti zaštite podataka temeljen na zakonima EU (Safe harbour), FISMA certifikate i mnoge druge. S druge stane tu je Google koji također djeluje unutar zakonske regulative za kretanje podataka unutar EU, ali ne posjeduje Safe harbour certifikat.

BUDI INFORMIRAN!

Prijavi se na naš mjesečni newsletter

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Slažem se