Sheeft

Odgovori na najčešća pitanja o našim uslugama

Što je to Sheeft?

To su tri stvari: softver, usluga i podrška.

Kakva je to usluga?

Osobna i potpuna. Vi samo nastavite raditi svoj posao, a svu brigu o tehnologiji prepustite nama. Proučit ćemo vaše poslovno okruženje i prema vašim željama, potrebama i mogućnostima preporučiti vam rješenja. Provest ćemo migraciju (prebacivanje podataka i postavki na novi sustav) te vam biti na raspolaganju za sve eventualne prilagodbe.

A softver, to je zapravo Office 365?

Da, ali nudimo i druga slična rješenja za naše klijente, kao što su Microsoft Azure i Intune. U budućnosti Sheeft će nuditi i druge usluge.

Zašto mi odmah ne napišete koliko me to košta?

Konfekcija je uvijek jeftinija od izrade po mjeri. Naravno da su naše cijene više jer uključuju ne samo softver nego i uslugu i podršku. Vjerujemo da ćete ipak, nakon što najnižoj cijeni softvera pribrojite vrijednost usluga migracije, instalacije, podešavanja i stručnog savjetovanja, kao i vrijednost podrške koju nudimo, ocijeniti kako su naše cijene vrlo korektne i fer.

Kako se Sheeft plaća?

Sam softver se plaća kroz godišnju pretplatu, uz iznimku platforme Azure koja se obračunava po minuti, ali se kupuje kao prepaid kredit. Usluga snimke stanja se ne naplaćuje, osim ako se ne radi o iznimno složenoj infrastrukturi, a samo instalacija i migracija podataka na sustav Office 365 se naplaćuje jednokratno ili u sklopu podrške koja se plaća mjesečno – ovisno o dogovoru.

Office 365

Odgovori na često postavljana pitanja o Microsoft Office 365

Što je Office 365 i po čemu se razlikuje od paketa Microsoft Office kojeg imam instaliranog na računalu?

Office 365 se odnosi na planove pretplate koji uključuju pristup aplikacijama sustava Office i servisima za produktivnost putem interneta (servisi u cloud-u):

  • program za web konferencije Lync online
  • platforma za interno dijeljenje informacija i dokumenata SharePoint online
  • elektronska pošta hostirana u sustavu Exchange online za poslovne korisnike
  • dodatni prostor za pohranu na OneDrive…

Brojni planovi pretplate Office 365 obuhvaćaju najnoviju verziju aplikacija sustava Office, koje možete instalirati na više svojih računala i uređaja…

Svi planovi za Office 365 plaćaju se kroz mjesečnu (direktna kupnja preko stranice Microsoft Office365 Home) ili godišnju pretplatu.

Što ako se naknadno pojavi potreba za dodatnim licencama?

Naknadno ih dodamo, čim se pojavi potreba.

Što s licencom ako osoba ode iz tvrtke; može li se ugasiti i dobiti povrat novaca?

Licenca je godišnja pretplata, i u slučaj da postane „višak“, pretplatu nije moguće prekinuti, nego je se ne obnavlja nakon isteka godine dana. U slučaju da jedna osoba ode iz tvrtke, a druga dođe, drugoj osobi se može dodijeliti ta licenca, a obnavlja se na uobičajeni način.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Slažem se