Sheeft-HOK-radionica-za-obrtnike

Što su sve obrtnici naučili na našoj prvoj radionici?

U suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom (projekt Zajednička nabava – HOK ZNA) organiziramo niz edukativnih radionica. Za prvu skupinu obrtnika, radionicu smo održali 17. ožujka u prostorima HOK-a.

Kroz prezentaciju, demo i razgovor upoznali smo ih s osnovama računalne tehnologije, poslovanjem u oblaku, funkcioniranjem e-maila, alatima za organizaciju vremena i online sastanke te backupom podataka.

„Voljela bih naučiti sve što je vezano za poslovanje obrtnika, a tu spada u ovaj IT dio – mailovi, kalendari, odnosno sve digitalno“, opisala je svoja očekivanje prije radionice buduća obrtnica Paula Igaly.

O računalima i pametnim uređajima – što sve treba znati pri odabiru i radu uređaja

Što je procesor, RAM (radna memorija), tvrdi disk (Hard Disk) i OS (operativni sustav)? Koji je najisplativiji način kupnje operativnog sustava? Koji je najrasprostranjeniji korisnički paket programa? Samo su neka od pitanja na koja su odgovore dobili sudionici radionice.

Zašto je važno koristiti legalan i ažuran softver

Kazne za korištenje nelegalnog softvera nisu glavna prijetnja. Puno veća opasnost za poslovanje prijeti vam od cyber napada i virusa. Nelegalne softvere nije moguće ažurirati!

Kako e-mail funkcionira, kako ga koristiti na siguran i pametan način, gdje god bili

Pokvarilo vam se računalo – što se događa s vašim mailovim?

„Ako je vaš Outlook mail server spojen na poslužitelja u cloud, vaši mailovi su na sigurno, a sve što radite s bilo kojeg uređaja u Outlooku radite i „gore“ u cloudu“, istaknula je Koraljka Haberle, direktorica Digitalnog ureda.

Podsjetimo, obrtnici imaju pravo na besplatnu .hr domenu po izboru. Naziv besplatne domene mora sadržavati naziv obrta te ime i prezime ili dio imena/prezimena vlasnika.

Organizacija vremena – biti na pravom mjestu u pravo vrijeme s pravim ljudima

Kako zajednički mailbox i kalendar pomažu u boljoj organizaciji poslovanja?

Zajednički mailbox nije vezan za korisnika. Primjerice, svi zaposlenici određenog obrta mogu primati mailove adresirane na info@obrt.hr. Kada netko odgovori na mail, ostali zaposlenici vide da je odgovorio. Ako nekoga nema u uredu, zahvaljujući zajedničkom mailboxu vidi se što je sve napravio.

Unutar Outlooka postoji i mogućnost glasovanja (vote button) te odgođenog slanja mailova.

Na radionici smo pokazali obrtnicima kako pomoću Outlook kalendara mogu jednostavno dogovoriti sastanke ili dobiti uvid u raspored svih zaposlenika određenog obrta. Prije sastanka, Outlook šalje alarm (zvuk ili poruka), a radi brzog prepoznavanja, različite obveze u kalendaru mogu se drugačije obojiti.

„Sve ovo što sam čula su nekakvi mail trikovi u svakodnevnom korištenju maila, koje do sada nisam koristila, ali u buduće hoću“, govori obrtnica Ana Pajalić.

Moj ured u oblaku – kako organizirati dokumente bitne za poslovanje, osigurati njihovu zaštitu i surađivati s kolegama

Onim vlasnicima obrta koji žele sve podatke važne za poslovanje obrta i suradnju zaposlenika imati na jednom mjestu, preporučili smo intranet ili SharePoint Online.

Primjerice, na SharePoint Online portalu mogu spremiti predloške dokumenata, pravila ponašanja u tvrtki, ISO procedure.

„Htio bih poboljšati svoje poslovanje i prebaciti sve podatke u oblak“, rekao je Tomislav Jeh, obrtnik.

Polaznici radionice naročito su se obradovali zajedničkom radu na dokumentima (bez slanja privitka u Wordu). Na istom dokumentu istovremeno može raditi nekoliko osoba. Ako nešto pogriješimo, lako se možemo vratiti na neku od prethodnih verzija pomoću opcije History.

Ubrzana komunikacija i moćni online sastanci

Osim „instant“ komunikacije, najveća prednost Skype for Business je održavanje online sastanaka. Na sastanak možete pozvati do 250 sudionika, s kojima možete podijeliti i sadržaj svog ekrana (prezentacije, bilješke, ankete).

Obrtnicima koji su često na terenu iznimno je bitno da mogu raditi s bilo kojeg uređaja, bilo kada. Aplikacija OneDrive for Business povezana je s Officeom 365 i dostupna na pametnim uređajima. Bez obzira nalaze li se na terenu, u uredu ili na poslovnom putu, obrtnici mogu pristupiti svojim dokumentima i dijeliti sadržaje s kolegama.

Zašto Office 365?

Koja je razlika prijašnjih verzija Microsoft Officea i Office 365? Office 365 uvijek je ažuriran i omogućuje najnovije Microsoft servise u oblaku i najnovije aplikacije. Optimiziran je za različite uređaje te pruža pouzdanu sigurnost.

Isključivo polaznicima naše prve edukativne radionice osigurali smo Office 365 Business pakete po povoljnijim cijenama.

Backup podataka – koliko su nam važni naši podaci postajemo svjesni tek kada ih izgubimo

Azure Backup nekoliko puta dnevno bilježi „sliku“ naših dokumenata. Odvija se automatizirano, a podaci se čuvaju koliko je potrebno (99 godina). Podaci su kriptirani i nalaze se u bazi podataka.
Polaznike je zanimalo i može li se u Azureu proširiti „virus“ kojim je zaražen određen dokument – ne može!

IT podrška – koga zvati kad stvari zapnu

Korisnicima pružamo kontinuirano podršku 365(6) dana u godini. Brinemo se oko kompletnog IT-a, od pregleda i ažuriranja računala do savjetovanja o licencama. Tijekom same radionice obrtnici su se uvjerili da podršku pružamo i telefonski.

„Evo baš tijekom radionice se dogodio problem kod određenog korisnika. Zvao nas je i riješili smo problem. Tu smo za svoje korisnike u svakom trenutku“, zaključuje direktorica Digitalnog ureda.

Ova radionica samo je prva u nizu. Datumi sljedećih radionica i predavanja bit će objavljeni na web stranicama HOK-a i Sheefta te Facebooku HOK-a i Sheefta.

BUDI INFORMIRAN!

Prijavi se na naš mjesečni newsletter

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Slažem se